Bruges som udtryk af en Biker, der over en vejstrækning, har kørt sin kværn helt ud til kanten af det fysisk mulige (hvis du spørger ham/hende).

Den fik stram line hele vejen fra Århus til Vejle

Eller

Jeg holdt den i stram line rundt i svinget

Ved at bruge udtrykket “stram line” fortæller Bikeren, at han kørte kværnen helt ud til grænsen, uden at den løb fra ham. Som en hund, der hiver i snoren og vil fremad, men kyndigt bliver styret af ejeren. Hunden er naturligvis motorcyklen og Bikeren er ejeren. Den omvendte situation kaldes et styrt.

En anden måde at tænke begrebet “stram line” på, er lystfiskeren, der har fået en fisk på krogen. Det gælder da om at holde “stram line”, for at undgå fisken slipper fri af krogen. Skulle fisken alligevel hoppe af krogen, er det torsken, der står med fiskestangen.

På den måde er der en sproglig parallel. Nemlig når en Biker kikser den “stramme line” og ufrivilligt parkerer sin kværn i grøften. Det er i det tilfælde torsken, der står med mobilen og taler med Falck.

Ofte bliver “stram line” brugt som det rene pral. Det er derfor mere et udtryk for en følelse , end den reelle fart. Alle ved, at der skal trækkes adskillige cm fra, når lystfiskeren fortæller om sin kæmpefangst.

Således også med Bikere. Når en Biker fortæller om “stram line” og hastigheder på 200+, så kan du ganske roligt trække halvdelen fra. Du bør dog altid virke imponeret og tale lystigt med – det er hører til Biker Kodeksen.

Udtrykkene “Jeg tabte linen” eller “linen knækkede” virker umiddelbart logiske i Bikerens fortællinger om styrt og uheld. De er dog ikke en del af parløren. Et styrt  er ærgerligt, nogle gange dumt, ofte dyrt, altid farligt og hører ikke til det foretrukne emne for samtale hos Bikere.

“Stram line” må ikke forveksles med “Fuld Rulle”.

Ofte er linen ikke så stram som det lyder til. Hunden er ligeså nogle gange af en mindre farlig slags.

Ofte er linen ikke så stram som det lyder til. Hunden er nogle gange også af en mindre farlig slags.

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.

tilbage