Af Signe Elmstrøm (gæsteblogger)

[like]
Jeg har i dag fået en stor mc-oplevelse og har fået lov til at skrive om det her på bloggen.
Motorcykelentusiast Karsten Bøttker havde i samarbejde med Museum Haderslev Arkæologi Haderslev  (tidligere Haderslev Museum) for 3. år i træk arrangeret en historisk mc-tur i Sønderjylland. Ruten var på 160 km fra Højer til Haderslev. Og jeg skulle med. Min første store kolonnekørsel, så det var ikke uden sommerfugle i maven, at jeg vendte min Vera (Virago 535) mod vest tidligt i morges.

IMG_4831

Kl.10 var der mødt ca.115 mc-ister fordelt på ca.80 motorcykler op ved Højer Sluse. Her fik vi et lille foredrag om slusernes betydning for marsken og byerne i området, og så kørte vi ellers afsted i flot kolonnekørsel mod Møgeltønder. Dagen var startet med stærk blæst og gråvejr. Det blæste stadig en del, nu med dejlig sol. Stærk vind i det flade landskab gjorde, at jeg hele tiden var meget fokuseret på kørslen, så jeg nåede ikke at nyde de store vidder.

IMG_4825

Efter imponerende parkering i Møgeltønder hørte vi om hertugdømmer, familien Schack og guldhornene.
Herefter gik turen videre mod bronzealderhøjen Vognshøj, hvor der ikke  var plads til parkering. Hvad gør man så? Man parkerer 3 og 3 efter hinanden og blokerer hele vejen.

IMG_4828

Spisepausen blev holdt i Bovlund efter først at have været inde i Frimenighedskirken og høre gode fortællinger fra præsten.
Så gik turen videre mod Skrydstrups militæranlæg, hvor vi var inde i den store hospitalsbunker.
Ved Tørning Mølle nød vi det gode vejr under store, flotte træer, mens vi hørte om de forskellige slag, der havde fundet sted ved voldene.
Ca.kl.15.50 nåede vi sidste stop ved Arkæologi Haderslev, hvor kaffe og gammeldags æblekage stod og ventede på os.

Et super veltilrettelagt arrangement med god stemning og plads til alle. Det var fantastisk at køre så mange motorcykler sammen. Imponerende syn. Alle mine forventninger til turen blev indfriet.

Jeg skal helt sikkert med igen næste år.

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.