Den 13. september 2014 var en smuk efterårsdag. Min søn og jeg var taget til Jyllandsringen for at se en kammerat køre Formula Classic DM.
Jeg havde aldrig været på en af de store danske baner og heller aldrig overværet et racerløb. Det var derfor med spænding jeg pakkede motorcyklen (gadecyklen), smed sønnemand bagpå og satte GPS’en til Silkeborg-området.

Scenen kunne ikke have været bedre. Det var tydeligt, at der kom flere MC’ere på gaden, jo tættere vi kom på Jyllandsringen. Og ganske rigtigt, så var der MC’ere i stakkevis på P-pladsen udenfor banen.

Lyden af motorer, der fik fuld hammer steg i takt med vi nærmede os bane-området. Det var en fantastisk oplevelse – som når du første gang en stormfuld dag, passerer den sidste klit ud mod vesterhavet. Brølet af rå kraft, stærke dufte af olie og benzin og biker-stemning over hele linjen. Du kan se et lille klip her.

Jeg var hooked.

Nede i pit-området, som mindede om en blanding af Camping og festival, snakkede jeg ivrigt med min kammerat. Det var her ideen om banekørsel blev født. Og den voksede sig hurtigt stor i både hjerte og sind.

Der herskede en suveræn stemning i pitten. Motorcykler, benzin, olie i en skøn forening af adrenalin og testestoron.