Jeg har over en længere periode holdt øje med en MC-lift på de klassiske sider (Gul og Gratis, DBA og MCgalleriet). De fleste lifte er af en billig kvalitet og til urimelige penge.

Lige pludselig en dag var den der. En 500g kg lift til 1800,-. Jeg lagde et friskt bud på 1500,-, og sælger gik med til 1600,-.

Stor lykke i det lille MC-hjem. Jeg har fået problemer med mine knæ af at ligge og rode rundt på gulvet. Så derfor føler jeg faktisk ikke det er luksus, men ren fornuft (yeah right).

En skøn solrig vinterdag smed jeg traileren på bilen og satte kursen mod Ribe for at hente den hos sælger. Hvis du har prøvet følelsen af intenst og helhjertet at ønske dig noget, så forstår du min følelse i kroppen den dag. På en og samme tid var jeg superglad og spændt, men frygtede samtidig, at liften ikke levede op til mine forventninger.

Med denne følelse i kroppen kørte jeg ind i Ribe centrum. En utrolig smuk og velholdt gammel bydel, som kun kan anbefales – hvis du kan se det smukke i arkitektur.

Jeg havde kun ventet 5 minutter, da sælger kom og viste mig om i en hyggelig baggård.

Ligesom vi skulle til at gå ind og se/hente liften, kom hans nabo og bad om hjælp til noget, “Det tager kun 5 minutter…”. Sælger gik med naboen og sagde henslængt til mig, “Du kan bare gå ind (pegede over mod huset) – der er nok at se på”.

Da jeg 10 sekunder senere åbnede døren han havde peget hen mod, blev jeg fuldstændig overvældet. Aldrig nogensinde før har jeg set så mange fede gadgets og cykler samlet i en privat bolig. Rummet jeg trådte ind i var ca 120 m2, og smækfyldt med motorcykler, knallerter (af den rigtige gamle slags), neon-skilte (retro) og spillemaskiner (arcade-maskiner) fra 80-90’erne. Der var ikke en plet på gulvet eller noget andet. Knallerterne og MC’erne var totalt gennemrenoverede. Jeg vil skyde på der stog 7 MC’er og ca. 15 topgejlede PUCH-knallerter fra 60’erne og 70’erne.

Hold nu kæft hvor var det bare en sej Bro-cave. Der er ingen tvivl om hvor slænget hænger ud i hans omgangskreds. Sælger fortalte endvidere, at han 10 år i streg havde haft DKs hurtigste MC – en Busa med 420 pruheste på baghoven – WHAT? Jeg har sidenhen verificeret hans udsagn på nettet.

Jeg var med inde i gemakkerne og se på nogle af hans projekter – alle sammen knallerter. De stod sirligt opbevaret rundt omkring i huset. Et velkendt scenarie for de fleste bikere 🙂

Liften blev læsset på traileren og penge byttede ejermand. Det var med et kæmpesmil jeg kørte hjemad. I hukommelsen havde jeg en fantastisk oplevelse og i bakspejlet en lift på min trailer.

lift1