På MC med telt og trangia

Sommeren 2020 står på en længere MC-tur rundt i Sverige og Norge. Det har været planlagt/ønsket i ca. 10 år.
I den forbindelse er Signe og jeg gået i træningslejr i forhold til udstyr.

Vi er nye på området med telt og camping på MC. Overnatningen på de ture vi har været på tidligere er primært foregået i lejede lokaler (hotel, vandrehjem o.lign.).

Da vi har vidst, at vi skal afsted på MC-camping, tog vi i 2017 afsted på en lille tur med lånt udstyr (telt, underlag osv.). Vi ville gøre nogle erfaringer, inden der blev investeret i grej.

I 2018 var vi afsted med delvist eget udstyr – også kun en kort tur. De erfaringer og tanker vi har gjort os, vil vi gerne dele med jer. Måske I allerede er hardcore MC-campister og kan give jeres erfaringer i kommentarfeltet. Eller måske er I nybegyndere som os, der gerne vil i gang med det frie og simple MC-liv og kan finde inspiration i vores erfaringer, successer og fejl.

Motorcyklen og pakning

Vores motorcykler er blevet opgraderet med taskesæt og strømudtag til opladning. Derudover er begge cykler født med et “handskerum”, der hvor tanken normalt er – det er utroligt hensigtsmæssigt ift. opbevaring af pung, pas, penge og andet, fordi rummet kan låses.

Det er motorcyklernes lasteevne, der sætter begrænsningen for, hvor meget bagage vi kan have med. Det gælder både mængde og størrelse.
Udtrykket ‘småt er godt’ gælder derfor i allerhøjeste grad i forhold til bagagen. Vi har været meget opmærksomme på vægt, størrelse og gerne mangfoldig anvendelse i vores anskaffelser. Heldigvis er disse parametre også gældende hos outdoor-folket, og der er derfor masser af muligheder.
Vi har prøvet forskellige måder at læsse cyklerne på og har efterhånden fundet den rigtige fordeling af vægt og form.
Vægten har indflydelse på køreegenskaberne og på, hvor tung cyklen føles.
Det er dog formen (aerodynamikken), der har overrasket mest. Vi har for eksempel flere gange oplevet at en oppakning gav turbulens omkring hovedet. Det er dybt ubehageligt og medfører, at hovedet bliver rystet rundt.
Hvordan I bedst pakker, er derfor helt op til jeres MC’s udformning og det udstyr, I vælger at have med.
Det gode råd er: Pak cyklen og kør en testtur, inden du tager afsted. Det kan være små ændringer, der gør forskellen, men du kan også risikere at skulle omprioritere dit telt, sovepose eller andet. Så test det i god tid.

Hensigtsmæssig påklædning

For at spare plads fungerer vores MC-tøj også som fritidstøj. Det betyder, at bukser, jakke og fodtøj både skal være køre-sikkert og behageligt at trave rundt i. Vores nuværende tøj er OK, men det er på dette område, vi laver den næste nyanskaffelse.
Med materialer som f.eks kevlar, er der mange gode muligheder på tøjsiden, som minimum lever op til det klassiske tekstiltøj og samtidig virker som en normal garderobe.

Sove- og opholdsplads

Efter vores tur i 2017 var vi enige om, at telt og opholdsplads skulle prioriteres højt på bagagelisten. Det tager meget plads, men betaler sig til fulde, når vi kan få en god nats søvn og sidde ordentligt.

Den gode lejr

Vi har eksperimenteret med forskellige måder at slå teltet op og parkere cyklerne. Efter et par gange fandt vi den rigtige afstand mellem cykler og teltet.
Vi udnytter MC’erne som stativer til tørresnor/solskærm og skaber samtidig et lille hyggeligt rum foran teltet.

2019 og Tour de kyst – Tyskland/Holland

Forår/sommer 2019 står på en tur ned ad vestkysten i Tyskland og Holland. Det er den sidste finpudsning inden turen i 2020.


— Steens Garage —

** Følg Steens Garage på FacebookYoutube og Instagram.

← Previous post

Next post →

4 Comments

 1. Avatar

  Per Sommermark

  Bliver spændende at følge jeres test samt ture. Leger lidt med samme tanke , men indtil nu har detværet overnatning på hoteller . Men ideen med det frie telt liv kan jeg godt lide. Gid tur og de bedste biker hilsner ??

 2. Dejligt at se at andre også interesserer sig for MC kørsel og camping. Vi synes selv det er en unik kombination og dyrker den så meget vi kan.
  I 2016 lavede vi en lille video om hvilket udstyr vi medbringer, når vi tager afsted. Udstyret er dog blevet opgraderet siden (nye dunsoveposer, nyt kogegrej osv.). Men overordnet viser videoen ganske godt hvordan vi pakker til en længere tur på MC:

  • Hej Jan. Fin video. I har dælme noget grej med 🙂
   Du var røget i auto-spam, så derfor er din kommentar først fundet nu….

Skriv en kommentar