Biker Kodeks

Fra Biker Wiki på Steens Garage 

Biker [bajker]

Også kaldet Motorcyklist eller MC’ist.

Bikere (flertal) er venlige, imødekommende og hjælpsomme mennesker. De har motorcyklen og miljøet omkring den som et fælles udgangspunkt.

En Biker kører aldrig forbi en motorcykel i sidekanten af vejen. Bikeren vil altid standse og spørge om alt er OK og om han/hun kan hjælpe.

Det er sjældent at penge byttes for tjenester. En Biker, der har hjulpet en anden Biker, har ofte tilgangen “Så bliver jeg nok også hjulpet en anden gang.”.

Bikere hilser ALTID på hinanden, når de mødes på vejene. Deres håndtegn kan være meget forskellige, men signalerer respekt og glæde over at møde en med-Biker.

Bikere diskriminerer ikke. De accepterer alle motorcykler, blot de er over 50 kubik. Lige meget hvor stor, dyr eller flot din kværn er, så er der altid noget at snakke om.

Det samme gælder på det menneskelige plan (etnicitet, religion, fysiske skavanker, høj/lav, slank/tyk osv.). Alle er velkomne, så længe de vil hygge og fortælle røverhistorier.

Bikere nyder at køre sammen med andre Bikere og de mødes jævnligt rundt omkring på udvalgte steder for at snakke, grine og udveksle fantastiske fortællinger.

Når to eller flere bikere (selvom de ikke kender hinanden) kører på samme vej og i samme retning, danner de ofte formation (kolonnekørsel).

Nogle Bikere vælger at lave en klub (MC-klub), hvor de jævnligt mødes, kører ture og afholder arrangementer. De fleste Bikere, der er i en klub, har et mærke på ryggen af deres jakker.

På Facebook og lignende steder findes der MC-grupper, der er lavet med det formål at samle Bikere, der vil ud og køre sammen, men ikke vil være i en klub.

Bikere har en høj moral omkring spiritus og stoffer. For en Biker er det fuldstændigt uacceptabelt af blande rusmidler sammen med kørsel på MC. En bikers promillegrænse er 0,0 (nul komma nul). Alt andet er farligt og respektløst.

Til gengæld giver bikerne den fuld gas til fester og festivaler (kaldet træf). Her flyder alkohol i en lind strøm – motorcyklerne er ved disse lejligheder opstaldet og bliver først kørt igen, når promillen er 0,0.

Bikere bliver af nogen forvekslet med Rockere. De to grupper har intet med hinanden at gøre. På trods af Bikere nogle gange kan se lidt barske ud – på deres kværne og med lædertøj og solbriller – så er de rare og venlige mennesker.

Du kan altid tiltale en Biker og forvente et smil og en god snak – Prøv selv næste gang du møder en.

Motorcyklen i soveværelset er et velkendt Biker fænomen

Motorcyklen i soveværelset er et velkendt Biker fænomen

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.

← Previous post

Next post →

7 Comments

  1. Bent Brodersen

    det er så sandt som det er sagt, ville være dejligt om Hr og Fru Danmark engang ville kunne se og opleve det samme skønne fællesskab som vi er så glade for.

  2. Jørgen Larsen

    Ja skønt at køre MC, kommer altid i snak med en masse fremmede mennesker, altid positive og mange som selv har haft MC ,men syntes at de er blevet for gamle. men som jeg siger ,det bliver man ikke for gammel til, og det kan de så se når jeg tager hjelmen af.

    • Helt enig Jørgen. Alder er en ligegyldig faktor. Min MC-omgangskreds strækker sig fra først i 20’erne til +70. Det er dejligt du stadig er i sadlen og viser andre det kan lade sig gøre.

Skriv en kommentar