Du behøver ikke køre langt for at få unikke MC-oplevelser i Danmark.
 I dette indlæg vil jeg beskrive nogle af de steder og oplevelser jeg og min familie, har haft på MC på Sydfyn.

Sydfyn er kendetegnet ved rigtigt mange dejlige snoede og bakkede veje. Du kan uden problemer køre 200+ km i et meget afgrænset område, uden at køre flere gange på samme vej.

Sydfyn er, historisk set,  et økonomisk rigt område.

Første gang du kører på Sydfyn, får du hurtigt en fornemmelse af, at der lurer en oplevelse lige om hjørnet. Der er en følelse af eventyr over området – storslåethed. Det skyldes sikkert de mange herregårde, slotte og utroligt naturskønne steder, som ligger tæt spredt ud over landet. Du vil ofte få en wauw-oplevelse, når du kører rundt om et hjørne og opdager et stort velholdt slot, ligge lige foran dig.

På samme måde er oplevelsen af, at have kørt på rigtigt fede snoede/bakkede veje i skov, for så i næste øjeblik at køre langs en kystvej med udsigt til horisonten i det fjerne.

It was the summer of 2014…

Jeg har været på Sydfyns-tur med overnatning flere gange – 1 tur med konen, 1 med kone + 2 børn og 1 med 4 MC-venner. Følgende beretning tager udgangspunkt i en 3-dages tur, min kone og jeg var på, i forsommeren 2014. Vejret var helt ekstraordinært flot og smukt alle 3 dage.

De fleste væsentlige steder (og billeder af dem) findes også som et Google-map – du finder kortet sidst i indlægget, sammen med ruteforslag til ture idet Sydfynske.

Fordi vi kommer fra Jyllands-siden, er det naturligvis obligatorisk, at gøre kaffe-pause ved Karolinelund (med indtagelse af ristet pølse). Karolinelund ligger i Middelfart tæt på den gamle Lillebæltsbro, og er den sidste søndag i måneden vært for et stort MC-træf. Det kan anbefales at prøve, selvom du måske skal køre lidt efter det.

Vi kørte nedad Fyns vestkyst mod Helnæs. I sig selv en rigtig flot tur, hvor vi kørte gennem mange flotte gamle landsbyer.

Vejen fra og til Helnæs er i særklasse.

Efter at have besøgt Helnæs Fyr, spiste vi gedin traditionel dansk mad på Helnæs kro. Mætte og glade blev kursen sat mod Fåborg, hvor vi skulle overnatte 2 nætter på Hvedholm Slotshotel, i udkanten af byen. Slotshotellet var en god og anderledes oplevelse, og vi blev indkvarteret i et tårnværelse, indrettet af en 10-årig prinsesse-fan. Meget gennemført og autentisk.

Morgenmaden dag 2 blev indtaget hos Bendixens Fiskehandel på havnen i Svendborg. Her kan du få en fiskeplatte og bestik, hvorefter du kan nyde det købte på fiskehandelens bænkene udenfor.
Svendborg er en dejlig gammel havneby, som vi bestemt ikke er færdig med at udforske.

Turen gik herefter rundt i området, som atter bød på den ene flotte oplevelse efter den anden.

At komme hjem – på B&B i Svendborg!

På andendagen blev styret vredet mod Svendborg, hvor vi skulle overnatte på en Bed & Breakfast i udkanten af byen. Med flest mulige omveje ankom vi, tøffende og i strålende humør, til Heldager Bed & Breakfast.

Vores humør blev gengældt af værten, som selv er passioneret biker. Hurtigt blev der fremskaffet smørrebrætter som underlag til vores støtteben, så cyklerne kunne stå sikkert. Efter vi var blevet vist hen til det anneks, som skulle være vores bolig for natten, sparkede vi naturligvis en smule dæk og fortalte røverhistorier. Det er jo god skik når bikere mødes.

Jeg vil på det varmeste anbefale stedet. Prisen er mere end rigtig, faciliteterne er i orden og nye/velholdte, gode senge og gratis WiFi. Til annekset hører en lille terrasse med stole og bord. Det ligger på landet (tæt på Svendborg) og væk fra store trafikerede veje. Vi havde følelsen af at finde vores andet hjem i Svendborg.

Efter at have smidt bagagen og drukket en kop kaffe, kørte vi på eventyr i området. Igen kørte vi ved et tilfæde ind i en ren perle.

Et sted og en person du sen glemmer…

Lidt øst for Svendborg finder du på Skårupøre Strandvej (som går helt ude langs vandet) “Strandkiosken“, ejet og drevet af Anette. Da vi trådte ind ad døren, fornemmede vi straks en velkendt rar og hjertelig stemning. Og ja, Anette er biker. Hun bød på gratis kaffe og vi købte lidt til ganen. Anette er en jovial og glad kvinde, som virker aldeles velplaceret i kioskens miljø.
Kiosken selv kunne ikke ligge bedre, med udsigt ud over vandet og mulighed for at sætte sig på bænke helt nede ved stranden.

Anette havde lige overtaget stedet da vi mødte hende første gang. Hun er meget interesseret i at blive træf-sted for MC-folket. Så kig endelig forbi hende ved lejlighed. Vi har besøgt stedet sidenhen, og det blomstrer af aktivitet og helt fantastisk hjemmelavet mad – i store portioner til små priser.

Da solen fortalte os, at det var spisetid, kørte vi (med passende omveje) til “Det Hvide Pakhus“, som ligger på Fåborg havn. Et flot lokale og ubetinget en af de bedste steaks jeg har fået til dato. Maden og oplevelsen var så intens og god, at min bedre halvdel måtte gå i pitstop i Loungen for at restituere og fordøje.

Efter en god nats søvn, var dagen kommet hvor det skulle gå hjemad. Vi pakkede cyklerne og lod dem fragte os mod vest, ad nye veje lidt længere inde på den øen.

Fyn du er en blærerøv…..

Næsten som blær kastede Sydfyn lige 2 fantastiske oplevelser efter os på turen tilbage til Jylland. Først Konnerup & Co., som laver den mest fantastiske chokolade med tilbehør. I butikken er der et hjørne, hvor du kan sidde og nyde de lækre sager du har købt. Et lille fif; Køber du kaffe, får du en flødebolle med, som får dig til at glemme kaffen 🙂

Kvinden bag skranken i Konnerup & Co. fortalte om et lille bryggeri, der lå et par kilometer derfra. Det besluttede vi os for at besøge.

Da vi ankom til “Øl-mejeriet“, som det kaldes i folkemunde, var indtrykket noget (enormt) skuffende. Gamle nedslidte bygninger og lapper og huller i alt hvad der kunne ses udefra. Det ændrede sig dog fuldstændigt, da vi betrådte butikken og mødte de 2 muntre fynboer, der var bag disken den dag. Butikken er ikke stor, men derimod fyldt med smukke oste og spændende øl. Alt sammen lavet på stedet.

Begge butikker producerer varer i allerhøjeste kvalitet, blandt andet til high-end restauranter (NOMA osv.) .

Old School baby.

Vi havde besluttet at hjemturen skulle foregå med færgen fra Bøjden mod Fynshav. Alle der er født før 1980 kender fornemmelsen af at sejle med færge og den afslappende stemning, der hersker ved et færgeleje. En god måde at forlade et suverænt stykke Danmark på.

Og husk. Når enden er god……

Vejen til og fra Helnæs er i sig selv turen til øen værd

Vejen til og fra Helnæs er i sig selv turen til øen værd

 Og så er det ellers bare om at finde alle de små veje med mange sving, skøn natur og mange flotte herregårde.

Klik på billedet for at se nogle af de gode ruter på Sydfyn

Klik på billedet for at se og downloade nogle af de gode ruter på Sydfyn

SeværdighederSydfynGoogleMap

Klik på kortet for at se beskrivelser af udvalgte seværdigheder på Sydfyn.

 

 

 

 

 

 

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.


 

Opsummering. Vi har afprøvet og anbefaler følgende:
Heldager B&B – overnatning for to (ca. 450 kr). lidt uden for Svendborg.
Thurø Camping (www) – hytter med køkken og badeværelse, lige ved stranden.
Bendixens Fiskehus på Svendborg havn – skønt sted til let frokost.
Strandkiosken på Skårupøre Strandvej v/Anette – Hjemmelavet store portioner mad til små priser og gratis kaffe til bikere.
Helnæs Kro og Fyr – god mad og skøn tur derud.
Det Hvide Pakhus – lækkert spisested i Fåborg.
Fåborg Røgeri Café (www) på Faaborg havn – Godt til den lette frokost – fiskefrikadellerne kan anbefales.
Konnerup & Co. Chokolatier – lækker kaffe med mums flødebolle til.
Gundestrup Mejeri & Bryghus – Et helt igennem unikt bryghus og mejeri.
Svendborg MC (www) – stort udvalg af lækkert udstyr til gode priser, venlig og seriøs betjening.
Alsfærgen (eller en anden færgerute) – Old School er hyggeligt.