Udtrykket Trackday dækker over motorcykel-arrangementer på lukket bane – se banerne i DK i dette indlæg.
Trakdays kan benyttes til fri kørsel eller som kursus for at lære eller vedligholde kørsels-teknikker. Hvilken type du bør/kan vælge, afhænger af din erfaring, den udbyder du vælger og dit formål med at køre trackday.

For nogle handler det om at afprøve sin gadecykel under vejledning og i sikre omgivelser. Andre kommer med dedikerede trackday-cykler, hvor målet er at komme så hurtigt rundt på banen som muligt. Den sidste type, er ofte (kommende) Roadracere, der bruger trackday til træning og opsætning af cyklen.

Motorcyklen til venstre er en gademotorcykel - den til højre er bygget om til en bane-ged. På danske baner skal lygter (for/bag) og spejle tapes til.

Motorcyklen til venstre er en gademotorcykel – den til højre er bygget om til en bane-ged. På mange danske baner skal lygter (for/bag) og spejle tapes til, eller afmonteres. Du kan læse mere om reglerne ved at følge linket nederst i indlægget.

Der er mening med galskaben

Det giver god mening at køre trackday i ny og næ.
Selvfølgelig er det først og fremmest farten og stemningen, som er i fokus.
Det skal dog også nævnes, at trackdays vil gøre dig til en bedre motorcyklist. Du lærer hvor grænsen for din og din motorcykels evne går.

Fordelen ved en lukket bane, er at den er mere sikker at køre på. Du behøver ikke bekymre dig om træer, kantsten, lygtepæle og modkørende trafik. Alt afhængigt af dit temperament, vil du kunne presse dig selv og cyklen helt til grænsen .
Der er naturligvis altid en risiko for styrt, og det kan (udover materiel skade) medføre personskader. Kontakt derfor altid din forsikring inden du tager til et arrangement.

trackdayguiden.dk kan du læse om hvad der skal til for at køre trackday og finde rigtigt mange gode informationer om hvordan du gør, udstyr, regler og andet.

Det er ikke en hindring at tage selv afsted. Det er jo bikere du er sammen med på dagen. Jeg vil dog anbefale, at du tager afsted med nogle af dine MC-venner. Det er sjovest at have nogle at dele oplevelsen med.

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.

tilbage