Af gæsteblogger Cecilie Elmstrøm Rasmussen

Nu er det snart forår igen, og det betyder en masse ture i det forhåbentlig gode vejr.
Det betyder også, at der er en masse dage hvor du er på farten, og lige har brug for noget hurtigt at spise i pauserne. Der er rigtig mange, der vælger at købe den traditionelle hotdog/ristede pølse, når man nu alligevel er på tankstationen – men de er jo dyre de der hotdogs! Og helt sunde er de nok heller ikke helt.
Derfor har jeg lavet nogle meget nemme opskrifter på noget lidt sundere *bikermad, som jeg kalder det.
Så sidder du måske og tænker, at jeg har lavet ti opskrifter på salater, og tænker at hotdog er bedre. Hvis jeg så siger, at det er sundere versioner af pizza og lækker wrap? Så kan det være, jeg fanger din nysgerrighed igen.
Opskrifterne kræver ikke meget tid, og kan nemt laves dagen inden, du skal på tur.

Den første opskrift jeg vil dele med dig, er pizza opskriften.

Rugbrødspizza til 2 personer
Ingredienser:
4 skiver rugbrød.
Ketchup.
Revet ost eller havarti ost.
Valgfrit kød, jeg har brugt spegepølse, røget skinke og kylling i tern.
Rød peber & løg, dette er selvfølgelig valgfrit.

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190 grader.
Smør ketchup på rugbrødene.
Tilføj ost og kød.
Tilføj til sidst rød peber og løg.
Bag i ovnen i ca. 10 min.. Husk at tjekke dem undervejs.

Det er vigtigt, at de køler helt af, før de bliver pakket ind. Derfor anbefaler jeg at lave dem dagen før. Køl dem af på en rist så sprødheden ikke forsvinder.
Det ville sikkert også smage godt at putte oregano på, det ville jeg selv have gjort, hvis vi havde haft det.
Du kan også vælge at lave en mere italiensk version med mozzarella, tørret skinke og tomat. Der er rigtig mange muligheder.
Det gode ved at bruge rugbrød som bund er, at det er sundere end den hvide bund, og den er lavet i forvejen. Så skal du nemlig ikke vente på en dej, der skal hæve osv.

Disse pizzaer tager ca. 15 minutter at lave. Perfekt til turen.

Bikermad1.001

*bikermad. Når jeg beskriver noget som bikermad, mener jeg at det er hurtig og nemt at lave. Noget, der ikke kræver meget tid eller mange kræfter. Det er også noget, der er nemt at tage med i motorcykeltasken.

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.