Siden jeg kørte Hyperstradaen første gang, har jeg inderligt ønsket at høre den med racerudstødning. Standardpotten lyder bestemt OK, men der mangler noget bas og lyd i dem – naturligvis.
Det er svært at give en rationel forklaring på, hvad det er, der drager mig (og rigtigt mange andre) mod sportspotter. Det handler om æstetik frem for logik og rationalitet.
Når du kører MC, tilhører du den gruppe, der ikke kun vil transporteres fra A til B. MCister vil have følelser med undervejs. Turen er målet i sig selv. Vi vil ikke sidde tørt og perfekt klimatiseret. Vi vil fryse og svede, fordi vi ved, at oplevelserne følger med i kølvandet af de påvirkninger, vi får, når vi bevæger os gennem landskabet på ryggen af vores cykler.
Lyd er en kraftig følelsesvækker. Tænk på musik, som kan påvirke dit humør og din hjerterytme enormt. Det samme kan lyden af din motorcykel gøre. I min verden forstærker en rigtig fed motorlyd de input jeg får, når jeg kører. Det er hamrende ulogisk, men føles uendeligt rigtigt.

Sandhedens time
Pernille Ingemann var med på ideen om sportspotte og aftalen var, at jeg skulle vende det med Niels-Aage, når Hyperen skulle til service.
Niels-Aage driver og ejer Glad Rasmussen MC (også kendt som “Ducati Jylland” og “Feldballe MC”). Det var en 90 minutters køretur til servicen. Samtlige minutter blev brugt til at lægge en strategi for at overbevise Niels-Aage om legaliteten i mit pottebehov. Jeg havde gennemgået samtalen 100 gange, da jeg trillede ind til værkstedet, som ligger skønt placeret i Mols Bjerge tæt på Ebeltoft. Det viste sig hurtigt at være fuldstændig spildte tankekræfter. Jeg fremlagde mit ønske om sportudstødning og fik et svar, der gjorde det klart, at Niels-Aage var helt med på det behov. Selvfølgelig skulle der sportspotte på, det gav sig selv og var ganske naturligt i Niels-Aages verden.
Fedt fedt fedt, tænkte jeg.
Pernille blev ringet op og tingene snakket igennem. Og så ramte den ubarmhjertelige virkelighed desværre ned i mine rosenrøde bulderpottedrømme. Som et led i det arbejde jeg skal lave på Ducatien (mere om det senere), skal jeg køre en del dage i Tyskland – med de tyske myndigheders accept. Det kan man ikke med racerpotter på. Tysk politi ser meget alvorligt på lydgrænserne, specielt når man som jeg skal køre med offentligt fokus i diverse byer.
Æv bæv. Pernille var klar, Niels-Aage var klar, jeg var SÅ klar. Men ingen af os kan ændre tysk lovgivning, og der stoppede lydpotteprojektet i denne omgang.

Dagen blev dog rigtig god alligevel. Det skyldtes Niels-Aages engagement og venlighed. Han er en moden herre, der har formået at holde legebarnet i live. En spændende blanding af jysk ro og omhyggelighed blandet med højoktan MC-blod i kroppen. Han svarede venligt og detaljeret på alle mine spørgsmål og brugte tid og energi på at vise mig tegninger, cykler, motorer osv.. Ikke én eneste gang blev der snakket pris eller køb. Der er ingen tvivl om, at Niels-Aage er en dygtig sælger, men han er først om fremmest motorcyklist og Ducatist. Det er altid inspirerende at møde mennesker, der brænder for det, de laver.

Den frække bror
Mens Hyperstradaen blev serviceret, lånte jeg en Hypermotard. I forhold til Hyperstradaen var motoren af en ældre slags og på 1100 cc. Jeg var aldeles positivt overrasket over motorens gang. Den var kraftfuld og blid på samme tid og gik godt i hele spektret. Den havde ikke samme punch som Hyperens 1000 cc motor, men til gengæld var der en himmelsk lyd fra en fuld racerpotte. Ebeltoft og omegn blev besøgt med et kæmpesmil bag hjelmens visir. Lækker maskine med lækker lyd i et lækkert landskab. Det bliver ikke meget bedre i MC-land.

Da jeg kom hjem fra min date med Hypermotarden, viste Niels-Aage mig nogle af Ducatierne i udstillingen. Og 2 af dem blev også startet for at nyde lyden af  Termignoni racerudstødninger – fantastisk. Udstillingslokalet var ikke på mange kvadratmeter, men kvalitetsmæssigt var det stort. Det er virkelig en køretur værd, både i forhold til områdets skønhed og til udstillingen med de lækre maskiner.

Hjemme igen med en nyserviceret Hyper var der kun en ting at gøre. Pakke sidetaskerne på og tage på Pinsetur med en flok MC-venner. Good times 🙂

2016-05-15 13.27.00

— Steens Garage —

** Husk at LIKE siden “Steens Garage” på Facebook og få nyt om indlæg mm.