I dette indlæg skriver vi kort om de steder, vi overnattede i Norge nord og syd for polarcirklen. Vi har skrevet om vores overnatningssteder i Sverige og om vores overvejelser og erfaringer med overnatninger på vores mc-tur til Lofoten i et andet indlæg. Se link

Norge syd for polarcirklen

Egenes Camping ved Flekkefjord Link

250 nkr. for telt og to voksne inkl. bad. Vores første stop fra Kristiansand langs vestkysten. Stor fin plads ved E39 og en stor sø med bade- og fiskemuligheder, dejligt teltområde med god udsigt over sø og fjelde. Nye toilet- og badefaciliteter, opvask foregår udenfor. Primært fastliggere og mobile homes. Kan klart anbefales.

Teltpladsen er græsplænen til venstre i billedet.
Første og eneste gang vi brugte vores nye telt på turen.

Grindafjord Feriecenter, nord for Stavanger Link

550 nkr. for en lille hytte med tekøkken med vand og køleskab, køjeseng, sofahjørne m. tv, lille terrasse uden overdække og uden udsigt. Der er to hytter i samme bygning. Svært tilgængelig parkering. Café, kiosk, hoppeborge, bingo etc. Primært en fastliggerplads. Ok ren. Ikke vores favoritplads, men kan bruges i en snæver vending.

Botnen Camping, nord for Bergen

950 dkr. for to overnatninger for fin stor hytte med køkken med vand, sofahjørne, to soverum med hver en køjeseng (der passer til personer på max. 170 cm), overdækket indgang med plads til at tørre tøj. Fin hytte med god udsigt over fjorden. 10 nkr. for bad. Ejerne bor på pladsen. Ganske få fastliggere. Hyggeligt teltområde, der dog bliver meget vådt ved regn. Café og kiosk. Skal bookes gennem booking.com. Anbefalinger her fra.

I Norge er husene ofte malet i denne sennepsgule farve.
Køkkenet med kig til de to soverum og indgangen.
Sofa- og spisehjørne.

Burkjelo Camping, syd for Geiranger Link

350-400 nkr. på hjemmesiden, betalte dog 500 nkr. for lille hytte med tekøkken uden vand, med køleskab, en køjeseng og en sovesofa, spiseplads, samt veranda. 10 nkr. for 6 min. bad. Lille pool. Rigtig fin plads, ren og velholdt, flot beliggenhed ved elv og fjelde. Gåafstand til indkøbsmuligheder. Kan fint anbefales i forhold til hytter. Er man i telt, ligger man på en stor åben græsplæne sammen med campingvognene. Vejene til og fra Burkjelo er virkelig flotte.

Elven går lige bag ved hytten.
Udsigten fra hytten.

Mjelva Camping, nord for Geiranger Link

650 nkr. for lille hytte med tekøkken uden vand, med køleskab, en køjeseng og en sovesofa, spiseplads og veranda. 15 nkr. for bad. Velholdt plads, tæt på Mjelva centrum. Kan fint anbefales også til telt.

Denne gang en lidt rodet parkering.
En stille stund på verandaen. Fjelde med lavthængende skyer i baggrunden.
Vanen tro er køkkenkassen på plads. Vi havde haft en kold tur på Gamle Strynefjeld og Geiranger og havde svært ved at få varmen igen.

Flakk Camping ved Trondheim Link

590 nkr. for lille hytte med tekøkken uden vand, med køleskab. Gratis bad, overdækket udekøkken til opvask. Ok transitplads lige ved færgekaj til nordgående færge. Lille, ren plads med enkelte fastliggere. 5 km til indkøb. Vi har ikke noget billede herfra.

Harran Camping, E6 Link

660 nkr. for stor hytte med tekøkken uden vand, med køleskab, to køjesenge, spiseplads, sofahjørne og veranda. 10 nkr. for 5 min. bad. Hytte nr. 4 ligger lige ud til E6 og Circle K, hvor receptionen er. Til den anden side løber en større elv med gode fiskemuligheder. Her ligger der også hytter, som nok er at foretrække i forhold til placeringen. Der er et fælles opholdsrum med køkken, som kan benyttes, hvis man er i telt. Ren plads og fin hytte, dog lidt trafikstøj.

Til venstre i baggrunden ligger Circle K.
Der er skillevæg melle køjerne.

Ljoshaugen Camping, E6, Dombås syd for Dovre Fjeld Link

550 nkr. for lille nyistandsat hytte med tekøkken uden vand og gryder/service, med køleskab, køjeseng, spiseplads og et par lænestole samt veranda. Der er ikke et fælleskøkken til opvask. Dette klares i vaskerummet, der ikke er indrettet til det, hvilket vi var flere, der undrede os over. Små, gamle og rene sanitære forhold. Rolig og velholdt plads på fjeldet med udsigt over byen. Gåafstand til centrum + vandreruter på fjeldet. Ingen fastliggere. Kan klart anbefales.

Der er flere hyttestørrelser på pladsen.
Opgraderet interiør og farver.
Udsigt over pladsen.

Norge nord for polarcirklen

Mørskvikbotn Camping Link

420 nkr. for lille fin hytte med tekøkken uden vand, med køleskab, køjeseng, spiseplads, lille sofa og veranda. Hytte nr. 4 ligger med udsigt til fjorden. Ejerne bor på stedet. Tæt på indkøbsmuligheder og et par korte vandreruter. Meget fin plads med flot beliggenhed.

Resten af pladsen ligger oppe bag ved, hvor der også er fælles faciliteter.
Udsigt til fjord og fjelde.

Ikke langt fra campingpladsen har lokale bygget et lækkert shelter for enden af en grusvej, hvis man mere er til det. Koordinater til shelteret 67°42’19.4″N 15°49’21.2″E

Udsigt fra shelteret.

Sortland Camping og Motel, Lofoten

850 nkr. for en stor hytte med bad og toilet, køkken, stue og værelse med køjeseng og enkeltseng. Meget slidt og beskidt, bliver primært brugt af udenlandske håndværkere. Kan ikke anbefales. Mere er der ikke at sige om det.

Lofoten Vandrehjem/Folkehøjskole, Kabelvåg

1395 nkr. for en overnatning i et dobbeltværelse inkl. morgenmad fra kl. 7.30, bad og toilet, opredning, håndklæder og rengøring. Nyt, lækkert lyst og med god udsigt. Som et hotel, men med et vandrehjems faciliteter: Køleskab på værelsesgangen, fælles udeområde med borde-bænkesæt samt lækkert fælleskøkken. Bookes på booking.com. Stedet fungerer også som højskole, hvilket skaber en hyggelig stemning. Gåafstand til indkøb og 5 km til færge til ‘fastlandet’. Kan klart anbefales.

De grå bygninger i midten er vandrehjemmet.
Udsigt fra værelset.
Fælles køkkenfaciliteter. Der er tilsvarende køkkenpladser i lokalet bagved.

Rognan Fjordcamping, E6, lige nord for polarcirklen Link

540 nkr. for lille hytte med tekøkken uden vand, med køleskab, spiseplads, køjeseng, (sove)sofa og veranda. Intet service, gryder, dyne og pude, så der skal man selv have det hele med. 15 nkr. for bad. Lige ved fjorden med gode fiskemuligheder. Gåafstand til indkøbsmuligheder. Meget venlig betjening. Kan fint anbefales.

Det var lidt om vores overnatningssteder i Norge. Vi oplevede en generel fin standard både i forhold til selve pladserne, hytternes indretning og i forhold til graden af rengøring.