Dette indlæg handler om vores tanker og forberedelser til den kommende mc-sæson og om vores spirende interesse for vandring.

Norge – here we come – hopefully

Steens søster Anne skal med os på mc-ferie i år. Vi havde nogle gode ture sammen sidste sæson, så vi har ikke været i tvivl om, at vi skal tre af sted denne gang. Vores plan A er endnu en tur til Norge, plan B er Sydfyn, Lolland, Falster, Sydsjælland, Bornholm. Vi krydser virkelig fingre for plan A!

Turen til Norge vil være med hurtigfærgen Hirtshals-Kristiansand en formiddag, så der er køretid i Norge allerede første dag. Sidste sæson fulgte vi nogle af de Nationale Turistveje, Ryfylke i det sydlige Norge, og det påtænker vi at gøre igen, for at vise Anne de skønne strækninger og for at køre de strækninger vi ikke kom forbi eller kørte uden stop pga. dårligt vejr.

Planen er overordnet at køre op langs den sydlige vestkyst, krydse ind over til Lysebotn, sejle mod Stavanger på Lysefjord og så køre nordpå ad Ryfylkevejene til Geilo og så retur til Kristiansand for at sætte Anne på færgen hjem til Danmark efter uge. Herefter fortsætter vi to andre nordpå igen langs kysten mellem Stavanger og Bergen og lidt længere nordpå. Og så håber vi på en færge Bergen-Hirtshals med natsejlads og kahyt på returrejsen.

Den første uge med Anne, bliver udelukkende med overnatninger i campinghytter. Det havde vi gode erfaringer med sidst. Og så påtænker vi at medbringe et lille telt og være mere opsøgende på teltning i naturen på den anden halvdel af turen. Vi er rigtig glade for vores store telt, men det fylder meget og er lige til den tunge side. Hvis vejret ikke arter sig, så booker vi hytter fra dag til dag.

Vi er ikke gået i detaljer med plan B endnu, nok fordi vi virkelig håber på at skulle til Norge.

I løbet af foråret skal vi have ordnet følgende:

  • Service på alle tre motorcykler
  • Anne skal have monteret varme i håndtagene
  • Fortsat ladning af batterier
  • Vi skal have nye hjelme med integreret intercom
  • Anne skal have intercom, der er compatibelt med vores, så vi kan have kontakt alle tre – både for hyggens skyld, men især også af sikkerhedsmæssige årsager
  • Indkøb af stole (Helinox Zero)
  • Leje/indkøb af lille telt og en let sovepose til Steen
  • Booke færgebilletter
  • Og så skal vi på flere weekendture

Vandreture – vi er hoppet lidt med på bølgen

Som så mange andre danskere har vi gået rigtig mange ture hen over vinteren, og det vil vi fortsætte med ind i foråret. Vi har vores lokaler ruter, som vi går flere gange i ugen. Og så har vi kastet os ud på længere dagsture (20-30 km) med kaffe og gode madpakker. Vi har begge en let 20 l rygsæk med hoftebælte, hvor der er plads til proviant og en ekstra trøje. Taskerne er købt efter, at de er lette og ikke fylder meget og dermed er gode at have med på motorcykelture (Salomon Trailblazer, fås også i 10 og 30 l).

Lige som når vi kører motorcykel, får vi snakket om alt og ingenting, mens der også er plads til at gå i egne tanker.

Når vi planlægger ture, lader vi os inspirere på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor alle deres ruter er markeret på et kort https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/vandreruter/

Camino Haderslev Næs

Ved Haderslev kan man gå Camino Haderslev Næs rundt til 9 kirker. Ruten er i alt 106 km. Vores første tur var to etaper af Caminoen Haderslev-Hoptrup-Vilstrup på i alt 30 km. Vi må indrømme, at vi nok havde været lidt for optimistiske med længden på turen, for de sidste 6-7 kilometer kunne mærkes i ryg og fødder. Det meste af dagen var det gråvejr med blæst og lidt regn. Dog var vi heldige med sol til frokosten. De to strækninger er ikke de mest interessante på ruten; der er rigtig mange kilometer på asfalt langs større og mindre landeveje. Signe har gået nogle af de andre strækninger, som har langt flere kilometer på grusstier og naturstier, så dem må vi ud på senere.

Stursbøl Plantage ved Jels

Tur nummer to var planlagt til at være kortere og med flere stræk i naturområder. Det blev til en rundtur på ca. 20 km i Stursbøl Plantage, hvor vi ramte Hærvejen, der førte os gennem flot natur til Oksenvad Hede langs Nørreå. I Stursbøl Plantage er der rig mulighed for selv at sammenstykke sin tur alt efter ønske om længde. Meget fint område at gå i. Hele dagen bød på høj sol og en anelse vind, der bed i kinderne.

Stenderup Nørreskov

Vores tredje tur var i Stenderup Nørreskov ved Kolding. Der er flere forskellige markerede ruter, som man kan følge. Vi havde fundet en hjemmelavet rute på ViewRanger på ca. 20 km, som vi valgte at følge. På den måde kom vi ud på de helt små stier uden mennesker frem for de større grusveje med løbere, skiløbere, kælke og folk på moutainbikes. Vi blev ført gennem nåleskov, løvskov, langs markskel og kyst. Terrænet er meget varieret og pulsen kom op flere gange. Der lå fin puddersne og solen skinnede fra en skyfri himmel hele dagen. Virkelig en flot tur og et stort område, som vi helt klart skal tilbage til igen.

Vi har planer om en tur på Elbodalruten ved Fredericia, Lillebæltsstien ved Middelfart og Silkeruten ved Silkeborg. Og så skal vi af sted på en Gendarmstien på Als med overnatninger og lidt større rygsække. Og herefter satser vi på, at mc-sæsonen kan skydes i gang.

Klik på linkene nedenunder for at læse mere om ruterne.

Elbodalruten

Lillebæltsstien

Silkeruten

Gendarmstien

— Steen Garage —

** Følg Steens Garage på Facebook og Instagram.