Dette indlæg handler primært om de overnatningsteder, vi havde på vores tur i det sydlige Sverige. Som skrevet i et tidligere indlæg [se link] , så var den oprindelige plan, at vi skulle til Norge, hvor Anne skulle køre med de første dage. Det endte dog i stedet med en skøn tur til Sverige.

Da store dele af verden ‘blev varslet grøn’, købte vi færgebilletter til Norge i håbet om, at Norge også ville tage imod gæster. Men som noget nær det eneste land blev Norge ikke grøn, så vi afbestilte og bookede til Sverige. SÅ blev Norge alligevel grøn, og vi gentog proceduren med billetterne fire dage før afrejse og planlagde den første del af turen, hvor Anne skulle med og bookede hytter. To dage før afrejse besluttede Norge, at Region Midtjylland var rød, hvilket betød, at ikke alle i vores lille gruppe måtte komme til Norge. Endnu en billetprocedure og afbestilling af hytter. Og så tog vi til Sverige Frederikshavn-Göteborg uden større planlægning. Det blev en fantastisk tur, da først vi lige havde fordøjet, at vores længe ventede Norgeeventyr ikke blev til noget.

Campingpladser

I det følgende skriver vi kort om de campingpladser, vi boede på. Generelt synes vi godt om campingpladserne i Sverige. Vi søger ofte de pladser med få faciliteter tæt på gode naturområder og med plads rolige stunder.

Lövekulle Camping 50 km øst for Göteborg

Denne fine campingplads benyttede vi os af to gange pga. placeringen i forhold til Göteborg. Ikke for tæt på en større by og med god køreafstand til færgen. Her landede vi første gang, da vi ankom til Sverige. Vi havde booket en hytte til fire personer (nr. 2) med to køjesenge, en lille verenda, køleskab, elkedel og microbølgeovn. Udsigt og adgang til stor, god badesø og indkøbsmuligheder nogle km væk. Ren og pæn plads med venlig betjening. 695 skr. pr. overnatning + 10 pr. badepolet. Da Anne skulle med færgen hjem igen, boede vi i hytte nr. 5 (indrettet som nr. 2), da vi kunne have motorcyklerne lidt tættere på hytten. Nr. 6 er til to personer og med stor veranda.

Ankomst til hytte 5 (hytten til venstre) med udsigt over søen

Stenkälle Camping nord for Karlsborg ved Tivedens Nationalpark

Her havde vi to sammenhængende nætter i lejlighed nr. 2 med køkken, to køjesenge, stor terrasse og rimeligt tæt på toiletbygningen. 1200 skr. for to overnatninger. Der er også hytter med eget bad og toilet. Ren og rolig plads delt i to med et større fastliggerområde ned til en fin badesø. Lille butik og café på pladsen. Nærmeste indkøbsmulighed er Karlsborg. Vi valgte denne plads, da den ligger tæt på Tivedens Nationalpark [se link], som vi besøgte på mellemdagen og vandrede i den virkelig flotte natur. Både campingpladsen og nationalparken kan anbefales, hvis man er på de kanter.

Der er indrettet lejligheder i den ene ende af laden. Til verandaen hører to lejligheder, hvor vi boede til højre.
En af p-pladserne ved Tivedens Nationalpark
Vandring i Tivedens Nationalpark
Pause i Tivedens Nationalpark

Målsånna Camping ved Aneby syd for Vättern

På denne campingplads sov vi i telte. Det kostede i alt 200 skr. for to små telte inkl. ubegrænset bad. Pladsen ejes af et par, der selv bor der. Det er rent og roligt med nye bade,- toilet- og køkkenforhold og lige ned til fin badesø. Vi lå helt for os selv oppe på en bakke med udsigt over søen og skoven bag os. Der er også mulighed for leje af hytter. Pladsen kan klart anbefales.

Klar til at slå telte op

Ljungby Camping og semesterby

For Steen og jeg en gammel kending . Da vi landede her, havde vi sat Anne af i Göteborg. Sidst vi var her, havde vi en lillebitte hytte et andet sted på pladsen, og vi havde noteret os, hvilken hytte vi ville have næste gang – og den fik vi: Kullen 3, der ligger på et lille skovområde. Alt er i original stand (slidt, men rent) og campingmutter er stadig den samme – og hun kunne huske os! Se [link] for tidligere beskrivelse.

Hytte Kullen nr. 3 i Ljungby

Flammabadets Camping i Knäred 35 km fra Halmstad

Også en gammel kending. Sidst vi var der var det dog med børn og camplet. Selv om vejret så fornuftigt ud, valgte vi at booke en hytte (nr. 5) to nætter for komfortens skyld. Det viste sig også at være en god idé, da det gav anselige mængder regn på dag to. Hytte 5 var i klassisk svensk rød stil, nymalet og med nyt interiør, to enkeltsenge, køleskab, elkedel, lille spiseplads og veranda. Helt nye fine sanitetsforhold tæt ved og det oprindelige meget lille køkken længere væk. Campingfatter med frue boede selv i nr. 4. 450 skr. pr. nat inkl. bad. Indkøbsmuligheder i Knäred et par kilometer derfra.

Sådan ser hytten ud indenfor

Pladsen ligger ved bredden af elven Lagan, hvor der er gode fiskemuligheder. Fra pladsen er der mange fine vandreruter, som vi flittigt benyttede. Vi fandt et fint shelter nogle kilometer fra pladsen. Hvis vi kommer på de kanter igen, vil vi klart overveje en overnatning i shelteret.

Morgenmad i ly for regnen

Nærved er der også et fantastisk spot – en lille tange ud i Lagan med mulighed for fiskeri, bål, et dyb i vandet og evt. opsætning af et par hængekøjer til overnatning. Koordinater til det lille spot: (56.5084245, 13.3587621). Pluskode: G955+9G6 Dyreborg, Sverige

Tid til ro og eftertanke ved Lagan
Afslapning hjemad på færgen Halmstad-Grenå. Der drømmes om den helt store tur til Norge.